Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Έγκριση διεξαγωγής Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Διατροφή και Υγεία Δοντιών» για το σχολικό έτος 2019-2020

Το ΥΠΑΙΘ, λαμβάνοντας υπόψη το με αρ. 41/10-10-2019 Απόσπασμα Πρακτικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), εγκρίνει τη διεξαγωγή του Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Διατροφή και Υγεία Δοντιών».
O εν λόγω Διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώνεται από το τμήμα Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ,
απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αττικής, των τάξεων Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ και Β΄ Λυκείου.
Ο χρόνος διεξαγωγής του διαγωνισμού θα είναι από τον Δεκέμβριο 2019 έως τον Απρίλιο 2020. Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 24/01/2020 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εργασιών και του ενημερωτικού υλικού είναι η 30/04/2020.
Η έγκριση του εν λόγω Διαγωνισμού δίδεται για το σχολικό έτος 2019-2020, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
1. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον Διαγωνισμό είναι προαιρετική και θα υλοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων τους, με εξαίρεση την Α΄φάση του διαγωνισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί πρωινές ώρες με μία επίσκεψη διάρκειας δύο (2) ωρών των μαθητών/τριών, στο τμήμα Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
2. Η όλη διενέργεια του διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, δημοσιοποίηση) θα υλοποιηθεί με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής των διοργανωτών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων/-ουσών και σύμφωνα με την ισχύουσα νομολογία για τη διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων, καθώς και των πνευματικών τους δικαιωμάτων.
3. Τα έργα των μαθητών/τριών θα αποσταλούν απευθείας στους διοργανωτές του Διαγωνισμού, κατά τα οριζόμενα από την προκήρυξη, χωρίς ευθύνη και εμπλοκή της Διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού του εκάστοτε σχολείου.
4. Να μην υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες και να μην γίνεται με κανένα τρόπο/μέσο προώθηση/διαφήμιση εμπορικών επιχειρήσεων ή και χορηγών.
Έγγραφο ΥΠΑΙΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: