Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Επιμορφωτικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας για το εκπαιδευτικό υλικό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Social and Emotional Learning for Mutual Awareness - SELMA»


Η  Δ/νση Δ.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με τη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων  Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, συνδιοργανώνουν με τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για  την Εφηβική Υγεία» και το ΠΜΣ  Στρατηγικές Ανάπτυξης και Εφηβικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ- που είναι οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος SELMA στην Ελλάδα, επιμορφωτικό σεμινάριο – 2ωρο βιωματικό εργαστήριο,  με στόχο τη γνωριμία με το εκπαιδευτικό υλικό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Social and Emotional Learning for Mutual Awareness - SELMA» και την αξιοποίησή του ως μια θετική προσέγγιση στην προαγωγή της προστασίας του παιδιού, σε θέματα που σχετίζονται με την ρητορική του μίσους και τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Η ρητορική του μίσους στο διαδίκτυο είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα. Το SELMA (Social and Emotional Learning for Mutual Awareness – Κοινωνική και Συναισθηματική Μάθηση για Αμοιβαία Ευαισθητοποίηση) είναι ένα διετές πρόγραμμα το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρητορικής του μίσους στο διαδίκτυο μέσα από την προώθηση της αμοιβαίας ευαισθητοποίησης, της ανεκτικότητας και του σεβασμού.

Βασίζεται στην κοινωνική και συναισθηματική μάθηση καθώς και σε εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που προάγουν την ενδυνάμωση των σχέσεων των εφήβων έτσι ώστε να γίνουν οι ίδιοι παράγοντες αλλαγής. Το κεντρικό όραμα του προγράμματος εμπεριέχεται στην φράση “Hacking  Hate”.   Βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν το φαινόμενο του μίσους στο διαδίκτυο αλλά συγχρόνως τους παρέχει εργαλεία και στρατηγικές για να κάνουν τη διαφορά, ως υπεύθυνοι «ψηφιακοί πολίτες».

Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι εγκεκριμένο για το σχ. έτος 2019-2020, σύμφωνα  με το υπ΄αριθμ. Φ.2.1/ΠΜ/ 170935/Δ7/ 01-11-2019 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Στο σεμινάριο προσκαλούνται να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί των Γυμνασίων της Δ/νσής μας, που επιθυμούν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά να υλοποιήσουν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με αντίστοιχη θεματολογία.

Ημερομηνία Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου: Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:00-19:00
Επιμορφώτρια Σεμιναρίου: Σιαφαρίκα Ευαγγελία, Επιτροπή Διάχυσης και Εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SELMA.
Χώρος διεξαγωγής :  5o Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής, Καραϊσκάκη Γεώργιου & Αρκαδίου, 153 41 Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 6528894.
Δηλώσεις συμμετοχής: στην  Ηλεκτρονική Φόρμα έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019.
Αριθμός συμμετεχόντων: Δεν υπάρχει περιορισμός.

Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν με σειρά προτεραιότητας με βάση τη χρονοσήμανση της αίτησής τους θα αναρτηθούν στο Ιστολόγιο της Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: