Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Διοργάνωση ψυχοεκπαιδευτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς Δ.Ε. με θέμα "Εφηβεία και έμφυλες ταυτότητες"


Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β' Αθήνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» των Δήμων Αγ. Παρασκευής & Παπάγου-Χολαργού θα πραγματοποιήσει ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα:
"Εφηβεία και έμφυλες ταυτότητες"
Το σεμινάριο απευθύνεται σε καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων και κατά προτεραιότητα των σχολείων των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Παπάγου- Χολαργού, λόγω εντοπιότητας του Κέντρου, και σύμφωνα με την  χρονολογική σειρά υποβολής αίτησης συμμετοχής.Συνοπτικά οι ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι: Η έννοια της σεξουαλικότητας στον άνθρωπο, η προοδευτική ανάπτυξή της και οι επιρροές, ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας στην εφηβεία, διαφυλική και έμφυλη βία εντός του σχολείου και πέραν, εκπαιδευτικά υλικά για την πρόληψη και αποτροπή της έμφυλης βίας στο σχολείο. Σκοπός είναι η κατανόηση των φαινομένων και η αντιστοίχηση με την σχολική πραγματικότητα.
Το Σεμινάριο θα λάβει χώρα στο «Αργώ», Μεσογείων 392 Αγία Παρασκευή,
κατά τις ημερομηνίες: 7-8 (Σάββατο-Κυριακή) Δεκεμβρίου 2019
Οι ώρες για το Σάββατο θα είναι 09:30-13:00 και για την Κυριακή 10:00-13:00.
Συντονιστής του σεμιναρίου θα είναι ο Βουρλιόγκας Ανδρέας, κλινικός ψυχολόγος.
Είναι σημαντικό όλοι οι συμμετέχοντες να μπορούν να δεσμευτούν και για τις δύο ημέρες. Για τη συμπλήρωση της ομάδας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής: λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου οι θέσεις περι-ορίζονται σε 20. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την Ηλεκτρονική Φόρμα. Προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχήςΑπό 1η Νοεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2019.Το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου θα αναρτηθεί το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: