Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Διοργάνωση ψυχοεκπαιδευτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς ΔΕ με θέμα "Διαχείριση τάξης – σχέσεις εκπαιδευτικών-μαθητών"

Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β' Αθήνας σε συνεργασία με το Κέντρο πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού θα πραγματοποιήσει ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίων και Λυκείων), με θέμα: "Διαχείριση τάξης – σχέσεις εκπαιδευτικών-μαθητών"

Συνοπτικά οι ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι: βασικές ψυχολογικές παράμετροι της διαλεκτικής καθηγητών και εφήβων, δυναμικά του συστήματος εκπαιδευτικού-μαθητών, διαμόρφωση του ψυχολογικού κλίματος στην αίθουσα διδασκαλίας, επικοινωνία, οριοθέτηση, παρεμβάσεις, αντιμετώπιση μαθητικών συμπεριφορών και συζήτηση περιστατικών. Σκοπός είναι η κατανόηση και εφαρμογή δημιουργικών πρακτικών για το εκπαιδευτικό αντικείμενο.
Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πρόληψης «Αργώ», Μεσογείων 392 Αγία Παρασκευή,
Σάββατο 25, 09:30-14:00 και Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, 09:30-13:30
Συντονιστής του σεμιναρίου: Βουρλιόγκας Ανδρέας, κλινικός ψυχολόγος.
Είναι σημαντικό όλοι οι συμμετέχοντες να μπορούν να δεσμευτούν και για τις δύο ημέρες. Για τη συμπλήρωση της ομάδας θα τηρηθεί η χρονολογική σειρά υποβολής της αίτησης συμμετοχής και με προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς των σχολείων που υπάγονται στους Δήμους Αγ. Παρασκευής, Παπάγου-Χολαργού, λόγω εντοπιότητας του Κέντρου. 

Δηλώσεις συμμετοχής: λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου οι θέσεις περιορίζονται σε 20. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την Ηλεκτρονική Φόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: