Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση: η Αγωγή Υγείας στον καιρό της πανδημίας

Η Δ/νση Δ.Ε. Β’ Αθήνας σε συνεργασία με την Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας (σχετικό έγγραφο), μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου και επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα υγείας, που απασχολούν όλον τον κόσμο, συνδιοργανώνουν, διαδικτυακή συνάντηση/ συνομιλία εκπαιδευτικών  με ειδικούς ψυχικής υγείας με θέμα: «Σύνδεση και Αλληλεγγύη στον καιρό της πανδημίας», την Τρίτη 07/04/2020 από τις 19:00 έως τις 21:00. 

Ομιλητές θα είναι ο Γιώργος  Νικολαϊδης, Ψυχίατρος, Δ/ντης Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού (ΙΥΠ) και Πρόεδρος της Επιτροπής Λανζαρότε του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο Παναγιώτης ΒουτυράκοςΠαιδοψυχίατρος Διευθυντής της Δομής Ψυχικής Υγείας Πειραιά του ΕΚΕΨΥΕ, Διευθυντής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Κατάρτι» της ΕΨΥΜΕ, και Πρόεδρος του Ελληνικού Επιστημονικού Δικτύου για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Ε.Ε.Δ.Δ.Α.Φ).

Στόχος της συνάντησης αυτής είναι η σύνδεση των μελών της σχολικής κοινότητας και η επιστημονική και έγκυρη ενημέρωση τους για ζητήματα που προκύπτουν στις σχέσεις λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση τους και την προαγωγή υγιών σχέσεων στο οικογενειακό και το επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Θα συζητηθούν: 
- θέματα διαχείρισης δύσκολων συναισθημάτων
- τρόποι διαχείρισης θεμάτων ψυχικής ευαλωττότητας στο οικογενειακό πλαίσιο, που προκύπτουν από τις συνθήκες εγκλεισμού 
- προσεγγίσεις των δυσχερειών στον επαγγελματικό τους ρόλο, εξ’ αιτίας των νέων εργασιακών συνθηκών σε συνδυασμό με την καραντίνα
 -θέματα φροντίδας του εαυτού και των  άλλων 

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που μπορούν να συνδεθούν μέσω της πλατφόρμας και να συμμετέχουν στην συζήτηση, θέτοντας ερωτήματα στους ομιλητές, ανέρχεται στους 500. Διερευνάται η δυνατότητα να γίνεται ταυτόχρονη αναμετάδοση μέσα από πλατφόρμες μεγαλύτερης εμβέλειας, ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσει το ευρύτερο κοινό, χωρίς όμως τη δυνατότητα ερωτήσεων.

Η διαδικτυακή συνάντηση/συνομιλία απευθύνεται σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, όλων των ειδικοτήτων καθώς και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που την συνδιοργανώνουν.

Απαιτείται προεγγραφή, μέχρι την Δευτέρα 06/04/2020 στις 14:00, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Οι συμμετέχοντες/-ουσες εκπαιδευτικοί θα επιλεγούν με βάση τη χρονοσήμανση συμπλήρωσης της φόρμας και θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την διαδικασία και τον κωδικό  σύνδεσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: