Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Δωρεάν ξενάγηση στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ και Δ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής δια των υπευθύνων Αγωγής Υγείας διοργανώνουν ξενάγηση στο  Μουσείο των Ψευδαισθήσεων.

Το εν λόγω πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα μουσείο συνδυάζει ιδανικά τον ψυχαγωγικό και τον εκπαιδευτικό-επιστημονικό χαρακτήρα, συνδυάζοντας σύγχρονες ανακαλύψεις από τη νευροεπιστήμη, τη γνωστική ψυχολογία, την οπτική και άλλες επιστήμες.     

Με βάση έρευνες πάνω στην όραση, την αντίληψη και τον ανθρώπινο εγκέφαλο, οδηγεί μικρούς και μεγάλους να κατανοήσουν γιατί τα μάτια μας βλέπουν πράγματα που ο εγκέφαλος δεν μπορεί να καταλάβει και γιατί συχνά οι άνθρωποι πέφτουν θύματα ψευδαισθήσεων. Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι αφενός η εμβάθυνση στα μυστήρια του νου και αφετέρου η εξοικείωση με την εγγενή τάση για αυταπάτη, άρα και η αποφυγή των συχνών σφαλμάτων που κάνουμε όλοι.

Το ξενάγηση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ και Δ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και θα διεξαχθεί στο χώρο του μουσείου (διεύθ.: Ερμού 119, είσοδος από Άστιγγος 12, 10555 Μοναστηράκι-Αθήνα, τηλ: 2103238065), την Τρίτη 23, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου,  στις 17:00- 19:00, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 25 άτομα σε κάθε ξενάγηση.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην ξενάγηση είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: