Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

2ο Ψυχοεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδαγωγών Β΄βάθμιας εκπαίδευσης με θέμα "Διαχείριση τάξης και μαθητικών συμπεριφορών", 19, 20 & 26 Nοεμβρίου 2016

Λόγω της τεράστιας εκδήλωσης ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών της ΔΔΕ Β' Αθήνας να συμμετάσχουν στο σεμινάριο με θέμα: 

Διαχείριση τάξης και μαθητικών συμπεριφορών

που διοργανώνει το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, σε συνεργασία με  Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχικής Υγείας «Αργώ» των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού, οι συνδιοργανωτές αποφάσισαν την επανάληψη του σεμιναρίου.


Το Σεμινάριο θα λάβει χώρα στο «Αργώ» κατά τις ημερομηνίες: 19-20(Σάββατο-Κυριακή) και 26 (Σάββατο) Νοεμβρίου 2016. Οι ώρες για τα Σάββατα θα είναι 09:30-14:00 και για την Κυριακή 09:30-13:30
Το σεμινάριο απευθύνεται σε καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων. 
Συνοπτικά οι ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι: βασικές ψυχολογικές παράμετροι της διαλεκτικής καθηγητών και εφήβων, δυναμικά του συστήματος εκπαιδευτικού-μαθητών, διαμόρφωση του ψυχολογικού κλίματος στην αίθουσα διδασκαλίας, επικοινωνία, οριοθέτηση παρεμβάσεις, αντιμετώπιση μαθητικών συμπεριφορών και συζήτηση περιστατικών. Σκοπός είναι η κατανόηση και εφαρμογή δημιουργικών πρακτικών για το εκπαιδευτικό αντικείμενο.


Συντονιστής του σεμιναρίου θα είναι ο Βουρλιόγκας Ανδρέας, κλινικός ψυχολόγος.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής. Είναι σημαντικό όλοι οι συμμετέχοντες να μπορούν να δεσμευτούν και για τις τρεις ημέρες. Για τη συμπλήρωση της ομάδας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ξεκινώντας από όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση συμμετοχής αλλά δεν έγιναν δεκτοί λόγω συμπλήρωσης των θέσεων. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: