Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ψυχοεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδαγωγών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αντικείμενο την πρόληψη της βίας μεταξύ μαθητών


Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β' Αθήνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχικής Υγείας «Αργώ» των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με αντικείμενο τη βία μεταξύ μαθητών. Το σεμινάριο απευθύνεται σε καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων. 
Συνοπτικά οι ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι: ορισμοί και έννοιες επιθετικότητας και σχολικού εκφοβισμού (Bullying), προφίλ θύματος, θύτη και μαρτύρων, ερευνητικά στοιχεία, διαχείριση περιστατικών, συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών, προληπτική παρέμβαση μέσα στη τάξη, παρέμβαση στη σχολική μονάδα. 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα: 
14/11 και 15/11, 21/11 και 22/11 2015 
Οι ώρες για τα Σάββατα θα είναι 09:30-14:00 και για τις Κυριακές 09:30-13:00, στο χώρο του «ΑΡΓΩ», Εθν. Αντίστασης 52, 155 62 Χολαργός  
Συντονιστής του σεμιναρίου θα είναι ο κύριος Βουρλιόγκας Ανδρέας, κλινικός ψυχολόγος. 
Στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής. Είναι σημαντικό όλοι οι συμμετέχοντες να μπορούν να δεσμευτούν και για τα τέσσερα πρωινά. Για τη συμπλήρωση της ομάδας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στη την ηλεκτρονική ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: