Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2015, Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου: «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

Για 12η συνεχή χρονιά θα εορταστεί και φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2014, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η θεματική του φετινού εορτασμού είναι να δημιουργήσουμε από κοινού ένα καλύτερο Διαδίκτυο, με σύνθημα: 

«Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!  
(Let’s create a better internet together)».

 Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου!

 Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται αποκλειστικά από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

Για το φετινό εορτασμό, το Saferinternet.gr θα επικεντρωθεί στην ενεργό συμμετοχή μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Έτσι, στις 10 Φεβρουαρίου θα υλοποιήσει ειδική εκδήλωση προς 400 μαθητές δημοτικών σχολείων. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διαδραστική συζήτηση με τα παιδιά αναφορικά με την ορθή χρήση του Διαδικτυου και την υλοποίηση της θεατρικής παράστασης «Η Φάρμα του Διαδικτύου» από τη θεατρική ομάδα ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, με τη στήριξη του ΠΕ.Α.Π. Λυκόβρυσης-Πεύκης και της Google.

Στις 13 Φεβρουαρίου, 35 μαθητές-εκπρόσωποι από γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας θα δώσουν τη δική τους πρόταση για την καταπολέμηση του «cyberbullying» σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.ustream.tv/channel/europarlgr

Περαιτέρω, περισσότερες από 300 εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Saferinternet.gr σε όλη τη χώρα με τους «Πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» που πολλαπλασιάζουν το μήνυμα του εορτασμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: