Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Ψυχοπαιδαγωγικό σεμινάριο με θέμα: «Διαχείριση σχολικής μονάδας και μαθητικών συμπεριφορών», για Διευθυντές/ντριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, μέσω της υπεύθυνης Αγωγής Υγείας,  θα πραγματοποιήσει ψυχοπαιδαγωγικό σεμινάριο με θέμα: «Διαχείριση σχολικής μονάδας και μαθητικών συμπεριφορών», σε συνεργασία με Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχικής Υγείας «Αργώ» των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού. 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων και Λυκείων της ΔΔΕ Β’ Αθήνας.
Συνοπτικά οι ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι: βασικές ψυχολογικές παράμετροι της διαλεκτικής καθηγητών και εφήβων, δυναμικά του συστήματος εκπαιδευτικού-μαθητών, διαμόρφωση του ψυχολογικού κλίματος στην αίθουσα διδασκαλίας, επικοινωνία, οριοθέτηση, παρεμβάσεις, αντιμετώπιση μαθητικών συμπεριφορών συζήτηση περιστατικών και δυναμικά της ομάδας των εκπαιδευτικών. Σκοπός είναι η κατανόηση και εφαρμογή δημιουργικών πρακτικών για την εκπαιδευτική διαδικασία και τη συνεργασία στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας όταν προκύπτουν δυσκολίες.
Το Σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πρόληψης «Αργώ»Εθνικής Αντιστάσεως 52, Χολαργός, [πλησίον στάσης Μετρό Νομισματοκοπείο. ΧΑΡΤΗΣ], Σάββατο & Κυριακή 20 & 21 Ιανουαρίου 2018 και ώρες 09:30-14:00 .
Συντονιστής του σεμιναρίου θα είναι ο Βουρλιόγκας Ανδρέας, κλινικός ψυχολόγος.
Στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής. Είναι σημαντικό όλοι οι συμμετέχοντες να μπορούν να δεσμευτούν και για τις δύο ημέρες. Για τη συμπλήρωση της ομάδας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα ακολουθήσουν δωρεάν προαιρετικές ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης των Διευθυντών/ντριών στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΓΩ», με αντικείμενο την υποστήριξή τους στον ρόλο τους. Οι ημερομηνίες και οι ώρες της εποπτείας θα καθοριστούν σε συνεργασία με τους επιμορφωμένους διευθυντές/ντριες.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στην ομάδα είναι τα 20 άτομα. Χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από 19-12-2017 έως 15-01-2018ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η παρακολούθηση είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: