Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Εθνικό Πρόγραμμα εκπαίδευσης των μαθητών/-τριών και των εκπαιδευτικών στην καρδιακή αναζωογόνηση (KIDS SAVE LIVES)

Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε η υλοποίηση της εφαρμογής προγράμματος εκπαίδευσης των μαθητών/-τριών και των εκπαιδευτικών στην καρδιακή αναζωογόνηση στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό Kids Save Lives (Αρ. Πρωτ. Φ13.1/201894/Δ2/21-11-2017). Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών στα παρακάτω θέματα: 
─ Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) 
─ Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις 
─ Πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς 
─Χρήση και διάδοση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους. 
Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει την πραγματοποίηση δίωρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η έγκριση δίδεται για το σχολικό έτος 2017-2018 υπό τις εξής προϋποθέσεις: 
1. Η συμμετοχή της σχολικής μονάδας στο πρόγραμμα είναι προαιρετική και πραγματοποιείται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στις ισχύουσες διατάξεις για τις σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής (Π.Δ. 79/2017, Υ.Α. 33120/ΓΔ4/28-2-201, ΦΕΚ 681/ τ. Β΄/ 6-3-2017). 
2. Η τήρηση της δεοντολογίας σχετικά με την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών/-τριών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ιδίων και των οικογενειών τους. Στο ίδιο πλαίσιο απαιτείται η έγγραφη συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών. 
3. Η διεξαγωγή του προγράμματος να ενταχθεί στο πλαίσιο υλοποίησης προαιρετικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στη σχετική εγκύκλιο που εκδίδεται κάθε έτος από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας. 
4. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση των μαθητών/-τριών. 
5. Κατά την εκπαίδευση των μαθητών/-τριών δεν θα γίνει από αυτούς χρήση των απινιδωτών, παρά μόνο από τους/τις εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν. 
6. Η διάρκεια του προγράμματος θα διαρκεί ένα δίωρο για τους μαθητές Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων του Δημοτικού και ένα δίωρο επίσης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου».

Για περισσότερες πληροφορίες τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν: 
να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sch.kidssavelives@gmail.com 
να επισκέπτονται την ιστοσελίδα 
http://www.kidssavelives.gr
στον σύνδεσμο 
http://www.kidssavelives.gr/%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CF%89-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%89/ 
ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6980952006 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: