Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΛΗΨΗ & ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ", 4 & 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, σε συνεργασία με Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχικής Υγείας «Αργώ» των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με θέμα: «Εξαρτήσεις: Πρόληψη και τρόποι διαχείρισης στη σχολική κοινότητα».
Το σεμινάριο απευθύνεται σε καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων.
Συνοπτικά οι ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι: η έννοια και το ψυχολογικό νόημα των εξαρτήσεων, η προβληματική και η δυναμική της εξαρτητικότητας, οι δεσμοί της έννοιας με την ηλικία της εφηβείας και οι μορφές τις οποίες ενδύεται η εξάρτηση. Κύριο πεδίο αναφοράς θα είναι οι εξαρτησιογόνες ουσίες και οι ηλεκτρονικές εξαρτήσεις. Θα αναζητηθούν επίσης τρόποι διαχείρισης αυτών των θεμάτων στη σχολική πραγματικότητα.
Το Σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πρόληψης «Αργώ»Εθνικής Αντιστάσεως 52, Χολαργός, [πλησίον στάσης Μετρό Νομισματοκοπείο. ΧΑΡΤΗΣ] κατά το διήμερο: 4-5 (Σάββατο-Κυριακή) Νοεμβρίου 2017.
Οι ώρες για το Σάββατο θα είναι 09:30-14:00 και για την Κυριακή 09:30-13:30.
Συντονιστής του σεμιναρίου θα είναι ο Ανδρέας Βουρλιόγκας, κλινικός ψυχολόγος.
Στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής. Είναι σημαντικό όλοι οι συμμετέχοντες να μπορούν να δεσμευτούν και για τις δύο ημέρες. Για τη συμπλήρωση της ομάδας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους στη ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.
Τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα αναρτηθούν στο ιστολόγιο της Αγωγής Υγείας και θα γίνει επιβεβαίωση από το Κέντρο Πρόληψης "ΑΡΓΩ" τηλεφωνικά. 
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στην ομάδα είναι τα 20 άτομα. Χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από 12-10-2017 έως 30-10-2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: