Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Σεμινάριο Αγωγής Υγείας στην εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού "Συζητήσεις εφήβων - Ψυχική Υγεία & Διαπροσωπικές σχέσεις", 20 & 21 Οκτωβρίου 2017

Το Τμήμα Αγωγής Υγείας Δ.Δ.Ε  Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Δήμου Νέας Ιωνίας «Ίριδα» προτίθεται να διεξάγει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Β/βάθμιας Εκπαίδευσης για την εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού Αγωγής Υγείας «Συζητήσεις  Εφήβων  - Ψυχική Υγεία και Διαπροσωπικές Σχέσεις», το οποίο έχει εκπονηθεί από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας  (ΕΠΙΨΥ) για το Υπουργείο Παιδείας.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος. Αναλυτικότερα, οι θεματικές του προγράμματος αφορούν στην ενίσχυση της έκφρασης των δυσκολιών που απασχολούν τους εφήβους στις διαπροσωπικές σχέσεις, την γνωριμία με τον εαυτό – αυτοπεποίθηση, την επικοινωνία και τις δυσκολίες της, την έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων, την επιρροή των συνομηλίκων κ.α. Επιπλέον, θα υπάρξει εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τον βιωματικό τρόπο μάθησης και τις αρχές λειτουργίας και διαχείρισης της ομάδας.
Το εργαλείο συζητήσεις εφήβων μπορεί να εφαρμοστεί στη Γ’ Γυμνασίου και σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί: Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 15:00 – 21:00. & Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 09:00 – 15:00.
Τόπος Διεξαγωγής : Κέντρο Πρόληψης «ΊΡΙΔΑ», Πριγκιποννήσων 4, Νέα Ιωνία, 2ος Όροφος.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20. Οι θέσεις θα πληρωθούν με σειρά προτεραιότητας από εκείνους που λόγω περιορισμού θέσεων δεν επιλέγησαν στο προηγούμενο με τα παρακάτω κριτήρια: 1. Εκπαιδευτικοί των σχολείων της Νέας Ιωνίας, που προτίθενται να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας κατά το τρέχον σχολικό έτος, και κατά προτεραιότητα εκείνοι που δεν έχουν προηγούμενη επιμόρφωση, 2. από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς με χρονολογική σειρά υποβολής της αίτησής τους. Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής. ΧΑΡΤΗΣ
Για εκείνους που θα εφαρμόσουν ολόκληρο ή μέρος του προγράμματος στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Υγείας θα υπάρχει στενή συνεργασία και υποστήριξη από τους συντονιστές του προγράμματος του Κ.Π. "ΙΡΙΔΑ".
Υπεύθυνη Σεμιναρίου: Ελένη Πλεξίδα Ψυχολόγος ΜΑ, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.
Η αίτηση συμμετοχής θα υποβάλλεται με τη συμπλήρωση των στοιχείων στη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: