Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

¨ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΓΙΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ “BOYS & GIRLS PLUS”



Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας διοργανώνει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο στο Εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Aνάπτυξης Υγιών Στάσεων και Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων ουσιών σε έφηβους “BOYS & GIRLS PLUS (ΙΕΠ Απόσπασμα Πρακτικού με αρ. πρωτ. 21/21-04-2015) σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ».

Το πρόγραμμα Boys and Girls Plus είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και των επιπτώσεων τους στον εφηβικό πληθυσμό (ηλικίας 13 - 19 ετών). Έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία σε σχολεία της Διεύθυνσής μας κατά το σχολικό έτος 2015-2016 και καταφέραμε να καταλάβουμε  την τρίτη θέση στην εμβέλεια εφαρμογής του προγράμματος στους μαθητές, μεταξύ των 9 εταίρων που συμμετέχουν από 8 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα Boys and Girls Plus παρέχει στους πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς ένα σύνολο καινοτόμων διαδικτυακών και έντυπων εργαλείων που εμπλέκουν με δημιουργικό τρόπο τους νέους και τους ευαισθητοποιούν στους κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.    Μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα τα νεαρά άτομα μπορούν να αναπτύξουν ικανότητες αντίστασης στην πίεση των συνομηλίκων και να υιοθετήσουν μια ανεξάρτητη διαδικασία λήψης αποφάσεων για να επιτύχουν έναν υγιή τρόπο ζωής.

Προϋπόθεση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση είναι η δέσμευση να υλοποιήσουν όλο ή μέρος του προγράμματος έως το τέλος της σχολικής χρονιάς κλιμακωτά ως εξής: κατ’ ελάχιστον εφαρμογή 3 ενοτήτων του προγράμματος των 45 λεπτών η καθεμία και σε διάστημα τριών ημερών και άνω, ή εφαρμογή 6 ενοτήτων του προγράμματος των 45 λεπτών η καθεμία και σε διάστημα έξι ημερών και άνω, ή πλήρης εφαρμογή των 6 ενοτήτων του προγράμματος των 135 λεπτών η καθεμία και σε διάστημα έξι ημερών και άνω.

Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών θα γίνει στο Κέντρο Πρόληψης "ΠΡΟΝΟΗ", Δήλου 10 Κηφισιά, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 15:00-21:00 & Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 10:00-15:30.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας 1. σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση, 2. για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Κηφισιάς (λόγω εντοπιότητας του Κέντρου).

Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα ακολουθήσουν δωρεάν προαιρετικές ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης  «ΠΡΟΝΟΗ», με αντικείμενο την υποστήριξή τους στον εκπαιδευτικό ρόλο και στην εφαρμογή  του προγράμματος στους μαθητές. Οι ημερομηνίες και οι ώρες θα καθοριστούν σε συνεργασία με τους επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στην ομάδα είναι τα 25 άτομα. Χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από 26-09-2016 έως 27-10-2016.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: