Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

"Από τον Λόγο στην Εικόνα - Εισαγωγή στην Οπτικοακουστική Έκφραση"To Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης,  διοργανώνει κύκλο επιμορφωτικών βιωματικών σεμιναρίων-εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς, υπό τον γενικό τίτλο:
Υγεία και Τέχνη
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί διημερίδα  με τίτλο: 
"Από τον Λόγο στην Εικόνα - Εισαγωγή στην Οπτικοακουστική Έκφραση"
Στη διημερίδα αυτή θα διερευνήσουμε εφαρμογές χρήσης των οπτικοακουστικών μέσων στη μαθησιακή διαδικασία και θα εκθέσουμε τις βασικές αρχές λειτουργίας, αναλύοντας τους οπτικούς κώδικες και τις αφηγηματικές τεχνικές.
Ζούμε σε μια εποχή που η Εικόνα σχεδόν ανταγωνίζεται τον Λόγο και απευθυνόμαστε σε γενιές νέων που μεγαλώνουν σε ένα πολύ έντονο οπτικοακουστικό περιβάλλον.
Σκοπός της διημερίδας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τους παραπάνω κώδικες και τις τεχνικές, η επιμόρφωσή τους στις βασικές αρχές βιντεοσκόπησης, φωτογράφησης και αφήγησης, για την αξιοποίησή τους κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, με στόχο την Αγωγή Υγείας των μαθητών και την Προαγωγή της Υγείας στη σχολική κοινότητα.
Η διημερίδα θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις και εργαστήρια και θα διεξαχθεί στις 17 & 18/6/2015 κατά τις ώρες 10:00 -15:00, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Νέας Ιωνίας "ΑΣΤΕΡΑΣ" (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Νέα Ιωνία)
Εισηγητές
Στάθης Βαλούκος, Συγγραφέας – σεναριογράφος
«Λόγος, μυθοπλασία, αφήγηση»
Αργύρης Θέος, Διευθυντής Φωτογραφίας στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση
«Η γλώσσα των εικόνων, φωτογραφία»
Νίκος Γιαννόπουλος, Σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος
«Οπτικοακουστικός λόγος, κινηματογράφος», 
Η διημερίδα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων των σχολείων αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας και κατά προτεραιότητα σε όσους υλοποίησαν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας κατά το τρέχον Σχολικό Έτος 2015-2016. 
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα.
 Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: