Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Επιμορφωτικό Βιωματικό Εργαστήριο “ Learning café”



Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της ΔΔΕ Β Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, διοργανώνει Επιμορφωτικό Βιωματικό Εργαστήριο τεσσάρων διδακτικών ωρών με τίτλο :

Learning café”

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, και ώρες 16:00 - 19:30, στο 5ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, Τζαβέλα 2 & Κάλβου(έναντι σταθμού ΗΣΑΠ, στάση Νέα Ιωνία).

Στο βιωματικό εργαστήριο θα παρουσιαστεί η εφαρμογή της διεθνούς εμβέλειας εκπαιδευτικής δραστηριότητας "Learning café". Το “Learning café” έχει στόχο να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για συζήτηση και μάθηση, με οικειότητα και ευχαρίστηση, σε ένα άνετο μαθησιακό περιβάλλον.

Η συγκεκριμένη τεχνική είναι απλή και ευέλικτη και περιλαμβάνει την εργασία σε ομάδες μέσω της διαθεματικότητας σε ένα ευχάριστο κλίμα της σχολικής τάξης. Η ιδιαιτερότητα της μεθόδου είναι αφενός η στατικότητα των θεματικών και η κινητικότητα των ομάδων, αφετέρου ο «βοηθητικός» ρόλος του εκπαιδευτικού. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο αυτής  της τεχνικής είναι η συνεργασία των εκπαιδευτικών για την και κατά την πραγματοποίησή της και το άνετο περιβάλλον για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Το εργαστήριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και κατά προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Β’ Αθήνας που υλοποιούν προγράμματα Αγωγής Υγείας κατά το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016.
Συντονίστριες του εργαστηρίου  LEARNINGCAFÉ είναι οι κ.κ. 
Αναστασία Βουτυρά, Σχολική σύμβουλος Γαλλικής γλώσσας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου,
Σοφία Σμυρνή, είναι Χημικός και εκπαιδευτικός του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου και
Κλημεντιώτη Δήμητρα είναι εκπαιδευτικός του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου και διδάσκει το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΕΓΓΡΑΦΟ Δ/ΝΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: