Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Διοργάνωση σεμιναρίου στη μεθοδολογία για το σχεδιασμό δράσεων στην Αγωγή Υγείας


Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο στη μεθοδολογία για το σχεδιασμό δράσεων στην Αγωγή Υγείας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (ΙΥΠ) 

Το σεμινάριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας και κατά προτεραιότητα σε όσους προτίθενται να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας κατά το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016 ή στο μέλλον και δεν έχουν προηγούμενη επιμόρφωση.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τα υποστηρικτικά εκπαιδευτικά εργαλεία ταχείας εκτίμησης με τα οποία μπορούν να αξιολογήσουν τις τρέχουσες πολιτικές και πρακτικές του σχολείου σε σχέση με την προαγωγή της υγείας στο σχολείο για να καθορίσουν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της σχολικής τους κοινότητας. Μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες, ο κάθε εκπαιδευτικός θα μπορέσει να δημιουργήσει για το σχολείο του ένα εφικτό και ρεαλιστικό σχέδιο δράσης. 

Η προσέγγισή μας θα είναι ολιστική και θα έχουμε την ευκαιρία να εργαστούμε σε ομάδες δημιουργικά για να αποκτήσουμε μια εμπειρία στη συμμετοχική μέθοδο, έτσι ώστε να μπορούμε πιο εύκολα να την μεταφέρουμε στην καθημερινότητα της τάξης. 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Ψυχικού, Τζαβέλα 64, τηλ.: 210 6715918, από τις 16.00 έως τις 19.30

Επιμορφώτριες
Φρυδά Ευαγγελία 
Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας,  Δ.Δ.Ε. Β' Αθήνας, 
Ηλέκτρα Μπάδα 
Ανθρωπολόγος - Κινηματογραφίστρια,  Ι.Υ. του Παιδιού 
Γιώτα Μαυρίκα   
Επισκέπτρια Υγείας,  Επιστημονικός συνεργάτης του ΙΥΠ, Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Ιατρικής, Κέντρο Υγείας του Παιδιού Δήμου Καισαριανής

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων καθηγητών: 30

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος : Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική  ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ έως τις 18 Νοεμβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: