Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η 25η Νοέμβρη έχει από το 1999, ορισθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.  Η Βία κατά των Γυναικών πρόκειται για ένα πρόβλημα που διαπερνά όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνίες ανεξάρτητα από έθιμα ή παραδόσεις, κοινωνική τάξη, μόρφωση, επίπεδο υγείας κλπ. Αναγνωρίζεται πλέον ως έγκλημα με άμεσες κι έμμεσες επιπτώσεις τόσο για τις γυναίκες θύματα, όσο και για τη κοινωνία στο σύνολό της.
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, υλοποιεί κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το φαινόμενο της έμφυλης βίας και, ειδικότερα, την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και των κοινωνικών και πολιτιστικών στάσεων και αντιλήψεων που καθιστούν τη βίαιη συμπεριφορά αποδεκτή.
     Την Τετάρτη 25 Νοέμβρη,  θα πραγματοποιήσουμε τις εξής δράσεις :
  • Συνέντευξη Τύπου της Γενικής Γραμματέα  Ισότητας των Φύλων  κ. Φωτεινής Κούβελα στις 11.30 π. μ. Η συνέντευξη θα γίνει  στα γραφεία της ΓΓΙΦ
  • Διανομή ενημερωτικού εντύπου στο κοινό,  στο μετρό Συντάγματος από υπαλλήλους και στελέχη της ΓΓΙΦ

· Φωταγώγηση του κτιρίου της  Βουλής  με πορτοκαλί χρώμα (χρώμα που έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε)

· Ανάρτηση της αφίσας της ΓΓΙΦ  στις οθόνες του Μετρό και του  ΗΣΑΠ από 23-28 /11

· Συνεργασία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς  για ανάδειξη του θέματος της βίας κατά των γυναικών (εμφάνιση γυναικών και ανδρών τηλεπαρουσιαστών με το πορτοκαλί κορδελάκι στο πέτο κ. λ. π.)

· Εκδήλωση σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθεί στις 25/11 στις 21:00, στο Βασιλικό Θέατρο.

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                                                 
Το Γραφείο Τύπου, 23/11/2015                                                                

Τηλ 2131511102


Δεν υπάρχουν σχόλια: