Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Eισαγωγικό επιμορφωτικό σεμινάριο στη μεθοδολογία της προαγωγής της υγείας


Το Τμήμα Αγωγής Υγείας και το τοπικό Δίκτυο Αγωγής Υγείας «Δικτυώσου στη ζωή!» της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας διοργανώνουν εισαγωγικό επιμορφωτικό σεμινάριο στη μεθοδολογία της προαγωγής της υγείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (ΙΥΠ) 
Το σεμινάριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα και απευθύνεται κατά προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας που προτίθενται να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας κατά το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τα υποστηρικτικά εκπαιδευτικά εργαλεία ταχείας εκτίμησης με τα οποία μπορούν να αξιολογήσουν τις τρέχουσες πολιτικές και πρακτικές του σχολείου σε σχέση με την προαγωγή της υγείας στο σχολείο για να καθορίσουν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της σχολικής τους κοινότητας. Μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες, ο κάθε εκπαιδευτικός θα μπορέσει να δημιουργήσει για το σχολείο του ένα εφικτό και ρεαλιστικό σχέδιο δράσης. 
Η προσέγγισή μας θα είναι ολιστική και θα έχουμε την ευκαιρία να εργαστούμε σε ομάδες δημιουργικά για να αποκτήσουμε μια εμπειρία στη συμμετοχική μέθοδο, έτσι ώστε να μπορούμε πιο εύκολα να την μεταφέρουμε στην καθημερινότητα της τάξης. 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Ψυχικού, Τζαβέλα 64, τηλ.: 210 6715918, από τις 16.00 έως τις 19.30
Επιμορφώτριες
Φρυδά Ευαγγελία 
Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας  
Δ.Δ.Ε. Β' Αθήνας, 
Ηλέκτρα Μπάδα 
Ανθρωπολόγος - Κινηματογραφίστρια,  
Ι.Υ. του Παιδιού 
Γιώτα Μαυρίκα   
Επισκέπτρια Υγείας,  
Επιστημονικός συνεργάτης του ΙΥΠ, 
Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Ιατρικής,
Κέντρο Υγείας του Παιδιού Δήμου Καισαριανής
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων καθηγητών: 30
Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος : Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ έως τις 20 Οκτωβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: