Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Διοργάνωση σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Επί της Ουσίας… Εφηβεία» σε συνεργασία με το Κέντρο πρόληψης "ΙΡΙΔΑ"


Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Δήμου Νέας Ιωνίας «ΙΡΙΔΑ»- ΟΚΑΝΑ, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο: «ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ… ΕΦΗΒΕΙΑ (Παράγοντες Κινδύνου-Προστασίας, Ο ρόλος του Εκπαιδευτικού)». (17921/Φ22.6/20-1-2015)
Συγκεκριμένα, το σεμινάριο θα περιλαμβάνει δυο ενότητες, ένα θεωρητικό κομμάτι και ένα βιωματικό.
Την πρώτη μέρα, μετά από μια σύντομη παρουσίαση του Κ.Π. « ΊΡΙΔΑ», θα γίνει παρουσίαση της ενότητας ΕΦΗΒΕΙΑ : τι ορίζουμε ως εφηβεία, ποια τα χαρακτηριστικά και κρίσιμα στοιχεία της.
Κατόπιν θα ακολουθήσει παρουσίαση της θεματικής ΟΥΣΙΕΣ : τι είναι ουσίες, ποιες οι κυριότερες, σύντομη παρουσίαση στατιστικών στοιχείων εξάρτησης.
 Τη δεύτερη μέρα, μέσω της ενεργού εμπλοκής των συμμετεχόντων, θα ανιχνεύσουμε εκείνους τους παράγοντες που δρουν προστατευτικά στη χρήση (πρόληψη) και εκείνους αντίστοιχα που δρουν επιβαρυντικά και οδηγούν στην εξάρτηση. Τι μπορεί να κάνει ο εκπαιδευτικός από την πλευρά του και το ρόλο του σε σχέση με αυτούς τους παράγοντες ;
Θα ακολουθήσουν γενικά συμπεράσματα και κλείσιμο του διήμερου σεμιναρίου.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις 19 & 20 Νοεμβρίου 2015, ώρες 17.00-19.30μμ
Εισηγητές : Κομνηνόγλου Ιωάννης, Ψυχολόγος- Στέλεχος Πρόληψης
                     Παππά Γλυκερία, Κοινωνική Λειτουργός- Στέλεχος Πρόληψης
Τόπος Διεξαγωγής : Κέντρο Πρόληψης «ΊΡΙΔΑ», Πριγκιποννήσων 4, Νέα Ιωνία, 2ος Όροφος.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, (προηγούνται οι Εκπαιδευτικοί των σχολείων της Νέας Ιωνίας, λόγω εντοπιότητας του Κέντρου, και θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής. Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται έως τις 15 Νοεμβρίου 2015, με τη συμπλήρωση της  φόρμας:  ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: