Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

ONLINE Μια παράσταση για τον εκφοβισμό

Το ONLINE είναι ένα εικονικό περιβάλλον, ένας διαδικτυακός τόπος, όπου ο καθένας μας, έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει φωνή και ελευθερία. Σε αυτό το απεριόριστο πεδίο επικοινωνίας, είναι πολλοί εκείνοι που βρίσκουν διέξοδο για την προσωπική τους έκφραση, διαμορφώνοντας ένα ευρύ πεδίο δράσης, εκμυστήρευσης - προβολής της προσωπικής τους ζωής.

Η εμπιστοσύνη, η φιλία, οι σχέσεις -με την ασφάλεια της απόστασης και της ανωνυμίας- μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Το αίσθημα ικανοποίησης από την προβολή μας στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει εθιστικό, και η αποσύνδεση να μοιάζει αδύνατη. Ποια είναι τα όρια της χρήσης και πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι αυτά;   

*  Η παράσταση βασίζεται σε άρθρα και σε υλικό με θέμα τον εθισμό και τον εκφοβισμό των νέων στο διαδίκτυο, καθώς και σε επιτυχημένες δράσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

* Στηρίζεται στις απαντήσεις μαθητών Λυκείων και φοιτητών Πανεπιστημίων ενός ερωτηματολογίου που συντάχθηκε (από την ψυχολόγο Έφη Κοττά και από τον σκηνοθέτη της παράστασης.)  ειδικά για την δραματουργική ανάπτυξη της παράστασης. Στηρίζεται σε αληθινά περιστατικά ανθρώπων, που έπεσαν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού.  

   Το ONLINE , είναι κατάλληλο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Καλούμε μαθητές και καθηγητές να παρακολουθήσουν τις πρωινές παραστάσεις στο Θέατρο OLVIO. To θέατρο είναι  140 θέσεων. Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 και 20΄. Θα παίζεται καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή εντός σχολικού ωραρίου). Από 15 Οκτωβρίου έως 20 Απριλίου. 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Κείμενα: Γιώργος Ρούφας
Σκηνικά - Φωτισμοί -Video mapping: Στάθης Μήτσιος, Mark  Vos
Φωτογραφία:  Γιάννης Μπασιμακόπουλος
Video: Νίκος Κακωνάς


Υπεύθυνη επικοινωνίας: Aνεμά Στελλίνα, anemstellina@gmail.com, τηλ. 6973566962

*Προτεινόμενη παράσταση από το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης, με Αρ. Πρωτοκόλλου 197317.

* Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών

*Τη στήριξη του Ελληνικού κέντρου ασφαλούς διαδικτύου

* Η παράσταση συστήνεται για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: