Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ “BOYS & GIRLS PLUS”


Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας διοργανώνει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο στο Εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων ουσιών σε έφηβους “BOYS & GIRLS PLUS (ΙΕΠ 21/21-04-2015) σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ».

Το πρόγραμμα Boys and Girls Plus είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και των επιπτώσεων τους στον εφηβικό πληθυσμό (ηλικίας 13 - 19 ετών).

Παρέχει στους πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς ένα σύνολο καινοτόμων διαδικτυακών και έντυπων εργαλείων που εμπλέκουν με δημιουργικό τρόπο τους νέους και τους ευαισθητοποιούν στους κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.    Μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα τα νεαρά άτομα μπορούν να αναπτύξουν ικανότητες αντίστασης στην πίεση των συνομηλίκων και να υιοθετήσουν μια ανεξάρτητη διαδικασία λήψης αποφάσεων για να επιτύχουν έναν υγιή τρόπο ζωής.

Προϋπόθεση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση είναι η δέσμευση να υλοποιήσουν όλο ή μέρος του προγράμματος έως το τέλος της σχολικής χρονιάς κλιμακωτά ως εξής: κατ’ ελάχιστον εφαρμογή 3 ενοτήτων του προγράμματος των 45 λεπτών η καθεμία και σε διάστημα τριών ημερών και άνω, ή εφαρμογή 6 ενοτήτων του προγράμματος των 45 λεπτών η καθεμία και σε διάστημα έξι ημερών και άνω, ή πλήρης εφαρμογή των 6 ενοτήτων του προγράμματος των 135 λεπτών η καθεμία και σε διάστημα έξι ημερών και άνω.

Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών θα γίνει στο Κέντρο Πρόληψης "ΠΡΟΝΟΗ", Δήλου 10 Κηφισιά, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 και ώρες 14:00-21:00.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 25 άτομα. Χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από 01-10-2015 έως 30-10-2015.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας 1. σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση, 2. για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Κηφισιάς (λόγω εντοπιότητας του Κέντρου).

Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα ακολουθήσουν δωρεάν ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών.
Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στη την ηλεκτρονική ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: