Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Επιμορφωτικά βιωματικά σεμινάρια του Τμήματος Αγωγής Υγείας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio 2013-2015

Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας σε συνέχεια της συνεργασίας με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει 2 κύκλους Επιμορφωτικών Βιωματικών Σεμιναρίων διάρκειας δεκαπέντε (15) διδακτικών ωρών το καθένα με τίτλο: «Φύλο και Δημιουργική Γραφή: Ανάδειξη και πρόληψη του σεξισμού μέσω της γλώσσας» και 2 κύκλους Επιμορφωτικών Βιωματικών Σεμιναρίων διάρκειας δεκαπέντε (15) διδακτικών ωρών το καθένα με τίτλο: «Προσέγγιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσα από τη Λογοτεχνία & τη Δημιουργική Γραφή» Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Αγωγής Υγείας – Υγιών Σχολείων της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας «ΔΙΚΤΥΩΣΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ! ΨΑΞΕ, ΜΑΘΕ, ΖΗΣΕ!» (έγγραφο Δ.Δ.Ε. Β' Αθήνας: 7048/ Φ22.6/3-4-2015).
Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας στην εφαρμογή βιωματικών τεχνικών δημιουργικής γραφής κατά την υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας σε θέματα Διαφυλικών Σχέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio 2013-2015 με τίτλο: «Εκφοβισμός των εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου».  
Τα Σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας, ανεξαρτήτως ειδικότητας, που υλοποιούν ή προτίθενται να υλοποιήσουν προγράμματα Αγωγής Υγείας στις θεματικές «Διαφυλικές Σχέσεις» & «Ανθρώπινα Δικαιώματα» κατά το επόμενο σχολικό έτος, συνεχίζοντας έτσι την εφαρμογή των καλών πρακτικών – στρατηγικών που θα προκύψουν από την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού προγράμματος του Comenius, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, και κατά προτεραιότητα:
        1. στους εκπαιδευτικούς μέλη του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας – Υγιών 
          Σχολείων της Δ.Δ.Ε. Β’  Αθήνας «ΔΙΚΤΥΩΣΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ! ΨΑΞΕ, ΜΑΘΕ, ΖΗΣΕ!» 
        2. στους εκπαιδευτικούς μέλη του Δικτύου 20 ειδικοτήτων «Είμαι Παιδί: Υπάρχω –    Αισθάνομαι – Διεκδικώ» που λειτουργεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Comenius
       3. στους Εκπαιδευτικούς Συνδέσμους για το σχολικό εκφοβισμό με τη Δ.Δ.Ε. Β' ΑΘΗΝΑΣ
      4.  στους Εκπαιδευτικούς Μέλη ΟΔΠ
Χρόνος & τόπος διεξαγωγής των σεμιναρίων με τίτλο: «Φύλο και Δημιουργική Γραφή» 
1) 27 & 28 Απριλίου 2015 και ώρες 15:00μ.μ.-21:00μμ, 2ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου (Έλλης 3, Χαλάνδρι) 
2) 29 & 30 Απριλίου 2015 και ώρες 15:00μ.μ.-21:00μμ, 2ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου (Έλλης 3, Χαλάνδρι) Χρόνος & τόπος διεξαγωγής των σεμιναρίων με τίτλο: «Προσέγγιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσα από τη Λογοτεχνία &  τη Δημιουργική Γραφή»  
1) 6 & 7 Μαΐου 2015 και ώρες 15:00μ.μ.-21:00μμ, 6ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας & 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας (Σαλαμίνος & Καλλιπόλεως, Ν. Ιωνία)  
2) 11 & 12 Μαΐου 2015 και ώρες 15:00μ.μ.-21:00μμ, 4ο Γυμνάσιο Ν. Ηρακλείου Αττικής, Κηφισίας 30   
Ο αριθμός των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών ανά σεμινάριο θα ανέρχεται στους δώδεκα (12) και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στο Ιστολόγιο του Τμήματος. Θα χορηγηθεί βεβαίωση εφόσον η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι πλήρης.
 ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: