Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Ημερίδα με θέμα: "Επαγγελματική Εξουθένωση του Εκπαιδευτικού και Αυτοεκτίμηση"

Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας  διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο:

«Επαγγελματική Εξουθένωση του Εκπαιδευτικού και Αυτοεκτίμηση»
στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio 2013-2015 με τίτλο: «Εκφοβισμός των εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου».
 Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη και η διερεύνηση των προϋποθέσεων θωράκισης του εκπαιδευτικού έναντι των πολλαπλών κρίσεων και συγκρούσεων στις οποίες εκτίθεται στο προσωπικό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Μία σειρά από αυτές σχετίζεται και με τα φαινόμενα Σχολικού Εκφοβισμού. Εάν δεν ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση και του εκπαιδευτικού, που αποτελεί έναν από τους σημαντικούς πυλώνες της σχολικής ζωής, δηλ. η συναισθηματική διάσταση του συστήματος του εαυτού, είτε ως προβλεπτικού παράγοντα είτε ως αποτελέσματος, τότε δεν ενισχύεται και αυτό το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα και ο μαθητής ειδικότερα.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και κατά προτεραιότητα

1. στους Καθηγητές-Συνδέσμους με τη Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας σε θέματα εκφοβισμού.

2.. στους Εκπαιδευτικούς Μέλη των Ομάδων Δράσεων Πρόληψης (ΟΔΠ)
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα 09:00μ.μ.-15:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των 6ου ΓΕΛ και 3ου Γυμνασίου  Νέας Ιωνίας, (Μακελαράκη και Σαλαμίνος , πλησίον ΗΣΑΠ Πευκακίων).
 Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη, τόσο για το θεωρητικό μέρος όσο και για το βιωματικό
έως την Παρασκευή 24 Απριλίου και ώρα 18:00μμ.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: