Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

"Blue stockings" μια θεατρική παράσταση για το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση

Βρείτε παρακάτω το σύνδεσμο για την ιστοσελίδα της Θεατρικής παράστασης "Blue Stockings" που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και αφορά το δικαίωμα των γυναικών στην Εκπαίδευση και στην απόκτηση πτυχίου. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη και φιλόδοξη παραγωγή που ετοιμάζεται εδώ και ένα χρόνο σε μετάφραση Β. Κουή και σκηνοθεσία Π. Ζούρα και Β. Κουή.
http://bluestockings-gr.weebly.com/ 
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19:30 από 28 Φεβρουαρίου μέχρι 15 Μαρτίου στο θέατρο του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης."Blue Stockings" είναι το πρώτο ολοκληρωμένο θεατρικό έργο δυο πράξεων της Jessica Swale. Η υπόθεσή του εκτυλίσσεται στο Κολέγιο Girton, στο Cambridge το 1896 και επικεντρώνεται στον αγώνα των γυναικών φοιτητριών να μπορούν να παίρνουν πτυχίο από το Κολέγιο που φοιτούν. Ο τίτλος «Blue Stockings» είναι ένας υποτιμητικός χαρακτηρισμός για τις γυναίκες που επιλέγουν τη γνώση αντί για την απλή οικογενειακή ζωή, τις γυναίκες διανοούμενους. 
Παρουσιάστηκε αρχικά το 2012, στο National Theatre Studio και στην Royal Academy of Dramatic Arts, ενώ η πρώτη πλήρης παραγωγή του έργου έγινε στο Shakespeare's Globe Theatre του Λονδίνου τον Αύγουστο - Οκτώβριο του 2013.
Το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης εξασφάλισε τα δικαιώματα του έργου για έξι παραστάσεις και το παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση Βίκυς Κουή, Θεατρική Διδασκαλία - Σκηνοθεσία Βίκυς Κουή & Παντελή Ζούρα και μουσική Μιχάλη Ανδριτσόπουλου.
Στο έργο συμμετέχουν Καθηγητές, καθηγήτριες, μαθητές, μαθήτριες, δάσκαλοι και απόφοιτοι του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Χώρος στάθμευσης η αυλή του Λεοντείου Λυκείου (είσοδος από οδό Βυζαντίου) 
Pantelis Zouras 
www.happywriters.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: