Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Διοργάνωση βιωματικών σεμιναρίων από το Τμήμα Αγωγής Υγείας Δ.Δ.Ε. Β' Αθήνας σε συνεργασία με το ΚΕΠΑΔ, σε θέματα εμπορίας ανθρώπων


Το Τμήμα Αγωγής Υγείας προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτικά βιωματικά σεμινάρια μη τυπικής εκπαίδευσης απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς Δ/βάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο  την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα εμπορίας ανθρώπων και παράνομης διακίνησης γυναικών μεταναστριών και σε θέματα δικαιωμάτων των θυμάτων. Τα σεμινάρια θα υλοποιήσουν εκπαιδευτές του Κέντρου Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ) και θα διεξαχθούν βάσει εκπαιδευτικών εργαλείων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και ενός νέου πρότυπου Εκπαιδευτικού Εγχειριδίου, ειδικά σχεδιασμένου για τις ανάγκες μη τυπικής εκπαίδευσης, σε ζητήματα που αφορούν την εμπορία ανθρώπων. Σκοπός είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών πάνω σε όλες τις μορφές της εμπορίας ανθρώπων, αλλά και η εκπαίδευσή τους για την μελλοντική χρήση του εγχειριδίου στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, αλλά και στο πλαίσιο της σχολικής τάξης. Το νέο αυτό εκπαιδευτικό εργαλείο θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες, ενώ θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Τα σεμινάρια θα έχουν τρίωρη διάρκεια και θα υλοποιηθούν στα τέλη Ιουνίου.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα.
Θα ακολουθήσει σύντομα νέα ενημέρωση για ακριβή ημερομηνία και τόπο διεξαγωγής των σεμιναρίων.

03-06-2014 !!!
Τα δύο πρώτα σεμινάρια θα διεξαχθούν: 1. την Τετάρτη 25 Ιουνίου στο 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, από 17:30-20:30 και 2. την Πέμπτη 26 Ιουνίου στο 6ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, την ίδια ώρα.
Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ
Ο Πίνακας συμμετεχόντων θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες.

16-06-2014!!!
 Σας ενημερώνουμε ότι το τρίτο σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27 Ιουνίου στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς από 12:30-15:30μ.μ..
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: