Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ (Greek Subs)

(Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας)
       "Το μαύρο σκυλί της κατάθλιψης" είναι ο τίτλος βίντεο του συγγραφέα και εικονογράφου Matthew Johnstone σε συνεργασία με τον παγκόσμιο οργανισμό Υγείας και αναφέρεται στην κατάθλιψη, την ασθένεια της εποχής, της οποίας τα σημάδια δεν είναι πάντοτε εμφανή, όμως υπάρχουν και δρουν σιωπηλά στην ψυχή του ανθρώπου.
     Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κατάθλιψη. Πολλοί από αυτούς φοβούνται ή ντρέπονται να μιλήσουν και δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν για να ζητήσουν βοήθεια.
       Ωστόσο, η κατάθλιψη μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την αντιμετώπισή της είναι η αναγνώριση και η αναζήτηση βοήθειας αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 
      Το συγκεκριμένο βίντεο έχει στόχο να ενεργοποιήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη ή οδεύουν προς αυτήν, να τους βοήθήσει να αποβάλουν τα ενοχικά συναισθήματα και να μιλήσουν για την ασθένειά τους.
      Αξίζει να το δείτε. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και τους αγγλικούς υπότιτλους  πατώντας το σχετικό "κουμπί" δίπλα στο γρανάζι ή την αυτόματη μετάφραση στα ελληνικά.